ine&india

Wednesday, September 13, 2006

The people of goodwill. Aruroville er en by som ligger ca 15 km utenfor Pondicherry. Byen var et resultat av en fransk dame som blir kalt ”The Mother”, hun hadde en ide om en by som kunne forene alle nasjoner. På åpningsdagen i 1968 var det representanter fra 124 land som alle la en klump med jord fra deres land i en stor urne, dette skulle symbolisere universets enhet. Den Indiske presidenten var også til stede ved åpningen, så det var ikke småtterier.

Byen ble designet av den franske arkitekten Roger Anger. Sentrum av byen består av et stort meditasjons senter kalt Matrimandir, som ligner på et romskip. Ellers er byen oppdelt i fire soner, den kulturelle, den internasjonale, den industrielle sonen, og en bosteds sone. Byens form ligner en stor konkylie eller spiral.



Det er meningen at byen skal bli så stor at den rommer 50 000 innbyggere, foreløpig bor det ca 1700 mennesker. Grunnen til at ikke Auroville har vokst seg større kommer nok mye av de strenge kravene til å kunne bosette seg der. De tar ikke inn hvem som helst. Vi fikk komme inn i byen på grunn av at en av de ansatte ved studiesenteret er født og oppvokst i byen. En mann som har vært i byen fra den ble åpnet, fortalte oss om grunntanken bak byen og hva som skjer der. Aurovillere har ikke en spesiell religion, folk kommer til byen med ulik bakgrunn og ulike religioner. Litt av prinsippene i byen er at en ikke skal eie noe (da tenker de ikke på klær og små ting), men hus og eiendom. Det tilhører Auroville by. Ellers prøver de og å få til et system hvor en ikke trenger å bruke penger. Byen strekker seg over 20 km, og det blir produsert en hel rekke økologiske varer her. Folk her jobber med det de har lyst til og brenner for.

Det var mange ting jeg ikke helt skjønte med byen, fikk ikke sett ordentlig hvordan de bor og hva de egentlig gjør når de jobber. Tenker på å reise tilbake og sove over i et av gjestehusene de har. Tror det kan bli spennende.

1 Comments:

Blogger Trygve said...

Oi, høyrest spennande ut! Kva er dei strenge krava som ein må oppfylle for å busetje seg der? Holder det å være en skitten hippi-jævel?

4:46 PM  

Post a Comment

<< Home