ine&india

Friday, September 22, 2006

Dans dans:) I forrige uke startet jeg med yoga, bharathnatyam (klassisk) og bollywood/indisk folkedans. Yogaen foregår på toppen av et hustak, vi kan velge mellom morgen og kvelds klasser. Litt slitsomt å gå på morgen klassene som starter kl 06.30, men jeg får til å gå en gang i uken. Forrige gang var etter loppeflukten, var litt sliten etter på!

Ellers er klassisk dansingen veldig gøy, vi står i plie` nesten hele tiden, og det er en masse rytmiske trinn som foregår ved at vi klasker foten ned i gulvet, med lyd. Danselæreren vår sier rytmen høyt og den setter seg skikkelig på hjernen - teium takka, teium ta. Hun er veldig bestemt og presis. Det er kun Heike og meg som er fra kulturstudier, utenom er det to andre jenter.

Bollywood dansingen er mest for gøy, og er en lett blanding av mye rart. Puja holder dette kurset. Stedet vi danser på heter Touchwood og er ett kjempe koselig sted, man tar av seg sandalene når en går inn, og det føles litt som å komme hjem til noen. Touchwood har en liten rooftop cafe, med lave bord og puter til å sitte på. I første etasje er det en liten butikk hvor de selger klær, gardiner, bøker og musikk og lignende. Det er også to skreddere som jobber der, de syr en del av det som blir solgt i butikken, en kan også få sydd klær til seg om man tar med stoff. I tillegg til dette er det et studio, her foregår det masse forskjellige kurser, ulike dansekurs, pranayama (puste yoga ting), sang, tabla (trommer), sitar og mer. Puja holder styr på hele greia.

Etter bollywood dansingen på onsdag var noen av oss igjen for å spise litt pannekaker på cafeen. Pjua bor like ovenfor leilighetene våre så hun inviterte oss bort. Hun bor sammen med en fransk kunstner fyr som er fotograf og musiker. Leiligheten var kjempe fin! Gammel, med mur vegger som de hadde malt i litt røff stil. Over litt whisky med vann og is og fikk høre om hvordan Touchwood var blitt til. Det hadde vært fint og fått til å lage en slik plass! Tror det kunne slått an i Norge, bare at alt hadde vært en smule dyrere…

0 Comments:

Post a Comment

<< Home