ine&india

Sunday, November 05, 2006

Siste dans!

Den siste uka i Pondi har jeg kost meg skikkelig, gått på sightseeing og brukt resten av tiden til å danse. Den lille bollywood-dansegruppen vår minket utover høsten og gikk fra åtte til fire. Men vi som ble igjen helt til slutten har hatt det skikkelig gøy.




Pooja er eieren av Touchwood. Hun er en liten ildsjel som med sine kreative evner har fått til å drive både en koselig cafe, et lite bibliotek, butikk, og en skredder som syr tingene i butikken. Hovedfokuset hennes er dans, og i dansestudioet har hun alle mulige typer woorkshops og forestillinger.



På onsdag 1. november, hadde vi et stort danseshow på Touchwood. Vi ordnet til scenen ved å henge opp store blader med speilbiter opp som dekorasjon.



Til kostymer kjøpte vi inn saristoff i ulike røde og lilla farger. Skredderen som jobber på Touchwood sydde skjørt og topper til oss. Det ble veldig fint.

Mari klar til forestilling.


Se så fint skjørtene svinger. Hei!

Det var åpen scene så det var mye rart som dukket opp, blant annet Pondi Megabite og en 12 år gammel sminka gutt med glitter og rulleskøyter.


Baratnathyam læreren våres danset og fortalte om klassisk indisk dans. Den ble opprinnelig kun danset i templene der danseforestillingene var til ære for gudene. Da britene kom var det noen som fant på at dette ikke kunne finne sted lenger. Det var tross alt damer som hadde hovedansvaret for dansen i templene og de var ikke gifte, så tempeldansen ble forbudt. Baratnathyam består av i to deler, en utrykks del som forteller en historie med mudras (håndgester), ansikts uttrykk og bevegelser. Den andre delen består kun av rytmer, trinn og former. Det er en veldig delikat danseform hvor hender, ansikt, linjer og rytmiske mønstre er viktigst. Med andre ord ganske mye å holde styr på. Det var veldig uvant å koordinere fingre og øynene på denne måten!



Et lite stykke Pondi:


Før jeg drar videre til Kerala må jeg vise noen bilder fra byen. Her er litt av fargene!



0 Comments:

Post a Comment

<< Home